Zondagmorgen 24 juni a.s. om 10.00 uur staan de deuren van kapel “De Wildenborch”, “Wildenborch”) te Vorden bij weer gastvrij open. Met als thema ”Ik wil zingen van mijn Heiland” zal deze morgen een zangdienst worden gehouden, waarin liederen zullen worden gezongen uit de bundel van Johannes de Heer.

Johannes de Heer, voor velen een bekende naam. Vooral de bekende zangbundel van hem kom je in heel wat boekenkasten nog steeds tegen. Dit jaar is het 152 jaar geleden dat Johannes de Heer werd geboren. Veel samenzang dus deze morgen en ook informatie over het leven van Johannes de Heer en zijn inspiratie om geestelijke liederen dicht bij de mens te brengen. Maar ook de vraag “Wie was Johannes de Heer en waarom werd er vroeger heel veel uit deze zangbundel gezongen en klinken er in 2018 nog steeds de liederen uit deze bundel?”

In tegenstelling tot een eerder bericht, zal de presentatie in handen zijn van Piet Piersma en worden de liederen begeleid door Henk Kloosterboer uit Zutphen.

Naast het samen zingen kan men ook luisteren naar – en misschien wel meezingen met een authentieke opname waarin Johannes de Heer zelf zingt. Zoals altijd staat na afloop de koffie en thee weer voor u klaar!

Categories:

Tags:

Comments are closed